Skip to main content
risk advisory

Risico Consultancy

ISAE 3402

ISAE 3402

De implementatie van ISAE 3402 vereist effectieve planning, betrokkenheid van het leiderschap, grondige analyse van processen en betrouwbare middelen en projectbeheer.

Outsourcing

Outsourcing

Een ISAE 3402-project begint doorgaans met een implementatiefase waarin het SOC-rapport wordt opgesteld. Het algehele succes van een ISAE 3402-project is sterk afhankelijk van de afstemming van de controledoelstellingen en het raamwerk van de serviceorganisaties op de behoeften en vereisten van alle belanghebbenden.

Outsourcing

Outsourcing

Is dit voorstel hebben wij twee alternatieven voor de adviesdiensten opgesteld. Optie I is voorbereid op basis van het adviesverzoek in de RFP en bestaat uit 16 uur om de ISAE 3402 te herzien en te adviseren over het verstrekken van documentatie voor auditdoeleinden.

Outsourcing

Outsourcing

Optie II is voorbereid op basis van het aantal controles en onze ervaring in de pensioenadministratiesector. Een typische pensioenuitvoeringsorganisatie in Nederland heeft doorgaans 300 controles. Onze ervaring in de pensioenadministratie is dat pensioenregelingen en formele procedures die daarmee verband houden, waaronder het PensioenWet (PW), een complexiteitsniveau brengen dat het beheersen van deze procedures dit aantal controles rechtvaardigt.

Natuurlijk zullen wij er altijd naar streven om gelaagdheid van controles tot een minimum te beperken en efficiëntie te zoeken, maar het geven van een realistisch beeld leidt naar onze mening tot een duurzamere relatie.

Wat is ISAE 3402 | SOC1?

The global standard for controlled outsourcing

Over Conclude

Conclude Accountants is een internationaal accountantskantoor dat zich richt op outsourcing assurance zoals ISAE 3402|SOC 1 en ISAE 3000|SOC 2. Wij volgen continue de laatste technologische trends en ontwikkelingen om de beste dienstverlening te bieden aan opdrachtgevers.