Skip to main content
Accountant Utrecht

Nationaal Hypotheek loket

Foto: Emile ten Hoor, managing partner Conclude Accountants (r) en Antoinette Kalkman, directie Nationaal Hypotheek Loket (l).

Per 4 mei 2017 heeft Nationaal Hypotheek Loket een ISAE 3402 Type 1 verklaring ontvangen. Hiermee laat Nationaal Hypotheek Loket zien dat de processen rondom hypotheekacceptatie en risk management worden beheerst.

Nationaal Hypotheek Loket neemt in volmacht -delen- van het hypotheekacceptatieproces van diverse hypotheekverstrekkers uit handen. Een goed gestroomlijnd operationeel proces is de basis van het succes van een hypotheekverstrekker. Daarnaast richt de dienstverlening van Nationaal Hypotheek Loket zich op financiële instellingen die op zoek zijn naar een professionele serviceorganisatie die op een gestroomlijnde en veilige manier hypotheek- of verzekeringsgerelateerde processen over kunnen nemen.

Nationaal Hypotheek Loket is van mening dat zij aan de hypotheekverstrekker een optimaal proces kan bieden waardoor een gezonde hypotheekportefeuille wordt opgebouwd en de NPS (de klantloyaliteit), het imago en het algeheel succes van de hypotheekverstrekker wordt vergroot en waarbij de aanbieder ervan verzekerd is dat alle uitbesteedde werkzaamheden op een veilige manier worden uitgeoefend.

Antoinette Kalkman, directie, legt uit; ‘Je kunt nog zo’n goed product hebben, als het proces niet optimaal is ingericht waardoor het klantbelang wordt geraakt, kan dat gevolgen hebben op juridisch, commercieel en operationeel vlak. Vanuit de wet zijn financiële instellingen verplicht om in het geval van outsourcing te kunnen aantonen dat processen beheerst worden. Door de ISAE 3402 certificering zorgt Nationaal Hypotheek Loket dat onze businesspartners deze verplichting kunnen nakomen en zijn zij er zeker van dat alle processen zijn beheerst en geborgd.

Koen van der Aa, supervisor bij SASconsult voegt daaraan toe; 'Nationaal Hypotheek Loket heeft gedurende het implementatietraject laten zien dat processen en procedures op een adequate wijze zijn ingericht en worden beheerst. Dit heeft gezorgd voor een efficiënt implementatieproces en een goede samenwerking. In korte tijd zijn de processen en procedures verder geoptimaliseerd en heeft Nationaal Hypotheek Loket een solide risk management framework geïmplementeerd'.

Conclude Accountants in Utrecht is verantwoordelijk geweest voor de audit van het ISAE 3402 Type 1 rapport. Vanuit Conclude Accountants worden zowel de ISAE 3402 Type I als Type II audits verricht.

Over Conclude

Conclude Accountants is een internationaal accountantskantoor dat zich richt op outsourcing assurance zoals ISAE 3402|SOC 1 en ISAE 3000|SOC 2. Wij volgen continue de laatste technologische trends en ontwikkelingen om de beste dienstverlening te bieden aan opdrachtgevers.