Skip to main content

Fujitsu

 

Fujitsu levert totaaloplossingen in de informatie- en communicatietechnologie-industrie. Het uitgebreide bedrijf van Fujitsu omvat de ontwikkeling, productie en exploitatie van geavanceerde, hoogwaardige technologieën die diensten van hoge kwaliteit mogelijk maken.

Fujitsu levert totaaloplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Naast een veelzijdige dienstverlening omvat ons uitgebreide bedrijf de ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van de allernieuwste, hoogwaardige producten en elektronische apparaten die deze diensten mogelijk maken.

Sinds 2015 werkt Risklane samen met Fujitsu, door de risicobeheerrapportage van het bedrijf te introduceren en uit te breiden. Van managementdiensten tot applicatie- en huisvestingsdiensten, Fujitsu kan bogen op het onbetwiste beste risicobeheer in Europa in zijn categorie.

Uitdaging

Traditioneel vertrouwde managed services op een effectief en efficiënt beheer van services met de laagste risico's. Het management van Fujitsu had behoefte aan een geïntegreerde aanpak die was gericht op een organisatiebrede, consistente methodologie voor risicobeheer. Het is niet verrassend dat dit verbetering van procedures, werkmethodiek en betrokkenheid van leiderschap vereiste.

Oplossing

Zich bewust van de toenemende vraag naar transparantie van risicobeheer en interne controle, besloot Fujitsu om samen te werken met Risklane om deze mogelijkheid naar Nederland te brengen. In 2015 lanceerde Risklane het Fujitsu Risk Management-raamwerk in overeenstemming met ISAE 3402. Risklane ontwierp, ontwikkelde en blijft Fujitsu's risicobeheerraamwerk ondersteunen en stelde de generieke en klantspecifieke SOC-rapporten op.

Resultaten

Met behulp van de ISAE 3402 rapportage werd Fujitsu de # 1 management service provider in Nederland met een aanbevelingsscore van 95%. Fujitsu's risicobeheerstrategie en transparantie daarop waren een belangrijke motor voor het indrukwekkende zakelijke succes van het bedrijf.

 

Over Conclude

Conclude Accountants is een internationaal accountantskantoor dat zich richt op outsourcing assurance zoals ISAE 3402|SOC 1 en ISAE 3000|SOC 2. Wij volgen continue de laatste technologische trends en ontwikkelingen om de beste dienstverlening te bieden aan opdrachtgevers.