Skip to main content
Accountant Utrecht

Een goede accountant vind je zo

Elke ondernemer weet dat een goede administratie voeren van groot belang is voor het succes van de onderneming. Tijd vinden om ook daadwerkelijk de administratie te voeren, blijkt in de praktijk vaak een lastige klus. Het vinden van een goede accountant is daarom belangrijk. Maar waar voldoet een goede accountant aan? Bijna alle accountants zijn professioneel en betrouwbaar.

Tip 1. Bepaal het soort accountant

Bent u opzoek naar een accountant die uitsluitend alle cijfertjes controleert zodat de inkomstenbelasting secuur gedaan kan worden? Of liever een accountant die verder kijkt dan alleen de ‘droge’ cijfers en als een soort financiële wegwijzer fungeert. Het is verstandig dit voor uzelf te bepalen alvorens u de zoektocht begint naar een accountant . Bij Conclude Accountants kijken we graag verder dan alleen de cijfers; op deze manier gaan we een duurzame samenwerking aan.

Tip 2. Bepaal wat u verwacht van uw accountant

Wilt u puur en alleen voldoen aan de gestelde fiscale eisen? Of ziet u uw accountant liever als een financiële wegwijzer? In het laatste geval is het belangrijk dat u een accountant vindt met wie er een persoonlijke klik is. U weet waar u heen wilt met uw organisatie en uw accountant kan u vertellen hoe u deze weg op financieel gebied moet bewandelen.

Tip 3. Bepaal wat u wilt uitbesteden

Een goede administratie voeren is een flinke klus. Hoe nauwkeurig en gedisciplineerd bent u? Kunt u de tijd vinden om wekelijks, zo niet dagelijks, iets aan de administratie te doen? Een goede administratie voeren is een tijdrovende klus. In de praktijk zijn ondernemers vaak liever aan het ondernemen dan dat ze zich met bonnetjes bezighouden. Als men alles uitbesteed moet een accountant u vertellen hoe u het financieel doet. Besteed u alleen de jaarrekening en de belastingaangifte uit, dan bent u redelijk op de hoogte van de financiële gezondheid van uw organisatie.

Bij Conclude Accountants uit Utrecht bepaalt u zelf in welke mate u gebruik wilt maken van onze diensten dankzij de verschillende pakketten die wij bieden.

Tip 4. Bepaal het type accountantskantoor

Vertrouwt u de administratie liever toe aan een groot accountantskantoor of toch liever aan een kleinere? Aan beide zitten voor- en nadelen. Bij een groot accountantskantoor is het over het algemeen lastiger om iemand te spreken te krijgen en wordt elke vraag die u stelt doorgaans gefactureerd. Daarentegen is de continuïteit beter gewaarborgd. Bij een kleiner accountantskantoor is persoonlijk contact makkelijker en zijn de lijnen korter. Men bouwt sneller een persoonlijke band op met de accountant . Bij de kleinste accountantskantoren kan het onhandig zijn als bijvoorbeeld uw accountant ziek of op vakantie is. Een vervanger kan dan minder goed op de hoogte zijn van uw organisatie.

Tip 5. Bepaal de regio van uw accountant

U heeft de juiste accountant gevonden maar deze bevindt zich twee steden verderop. Is dat een probleem? Waarschijnlijk niet. Een oude doos met bonnetjes is vaak vervangen door een digitaal systeem dat makkelijk per mail doorgestuurd kan worden. Mocht u persoonlijk contact waarderen dan kan het handig zijn om een accountant wat dichter in de buurt te vinden. Ons accountantskantoor bevindt zich in Utrecht, centraal in Nederland. Daarnaast hebben we een tweede vestiging gericht op MKB klanten. Dit kantoor bevindt zich in Bunnik, provincie Utrecht.

Tip 6. Bepaal of de accountant jouw taal spreekt

Accountants zijn experts. Experts praten graag in vaktermen. Op zich niets mis mee maar een accountant mag niet vergeten de vertaalslag te maken naar een begrijpelijk verhaal voor u. Een goede accountant is zich er van bewust dat u wellicht niet precies weet wat er allemaal onder immateriële vaste activa wordt verstaan en legt u dit graag uit. Moet u te vaak om verduidelijking vragen? Dan is het verstandig een andere accountant te zoeken. Bij Conclude Accountants zien wij het als ons doel om altijd de vertaalslag naar ‘gewone mensentaal’ te maken. Alleen op deze manier is een prettige samenwerking gewaarborgd.

Tot slot: het vinden van een goede accountant kan ingewikkeld lijken. Zeker als men de zoektocht voor het eerst aflegt. Met bovenstaande tips wordt het vinden van de accountant die bij u past al een stuk makkelijker. Neem voor vragen contact met ons op via 030 2333480. Mailt u liever? Dat kan via info@conclude.nl.

Add new comment

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.

Over Conclude

Conclude Accountants is een internationaal accountantskantoor dat zich richt op outsourcing assurance zoals ISAE 3402|SOC 1 en ISAE 3000|SOC 2. Wij volgen continue de laatste technologische trends en ontwikkelingen om de beste dienstverlening te bieden aan opdrachtgevers.