Skip to main content
Dataplace ISAE 3402

Dataplace behaalt in één keer de ISAE 3402 type II verklaring

Foto: Koen van der Aa (Auditor van Conclude Accountants) (l) en Joost van der Sluis (Finance Manager Dataplace) (r) schudden elkaar de hand bij de overhandiging van de ISAE 3402 type II verklaring.

ISAE 3402 is een assurance report dat in een tweetal types uitgegeven kan worden: Type I en Type II. Een assurance report lijkt daarbij op een certificering, maar is dit niet. Waar een certificering nog gezien kan worden als “breed” is er bij ISAE 3402 veel meer focus en wordt er dieper op basis van daadwerkelijke feiten de organisatie in gekeken.

Het verschil tussen beide types is, dat type I bepaald of voor klanten relevante maatregelen en processen op een gekozen moment ‘in place’ zijn. Voor Type II geldt daarentegen dat deze maatregelen en processen over een periode van minimaal 6 maanden ‘in place’ zijn geweest en gewerkt hebben.

Externe auditors van Conclude Accountants hebben de opzet, het bestaan en de werking van de in het assurance rapport opgenomen beheersmaatregelen over de periode 01 januari 2017 tot en met 30 september 2017, met positieve uitkomsten, beoordeeld.

“Ik ben enorm trots op dit behaalde resultaat. Dit is de kroon op het werk van de medewerkers van Dataplace. Binnen een jaar waarin organisatorisch veel is veranderd; denk aan het toevoegen van een vestiging, hebben wij middels zo pragmatisch mogelijke werkwijzen het voor elkaar gekregen om direct type II van de ISAE3402 verklaring te verkrijgen.” aldus Joost van der Sluis, Finance Manager van Dataplace.

Op de vraag hoe het mogelijk is dat Dataplace direct een type II verklaring heeft weten te behalen geeft Joost van der Sluis de volgende uitleg: “Dit heeft er mee te maken dat wij alle relevante (werk) processen en maatregelen al ‘in place’ hadden en kwaliteits- en risicomanagement in ons DNA zit. Daarnaast voldeed ons managementsysteem reeds aan de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 5001 en NEN 7510 normen. De ISAE 3402 verklaring is een extra heipaal die ons managementsysteem en dus ons gehele bedrijf versterkt. Het behalen van de ISAE 3402 type II verklaring is hiermee een extra bevestiging naar onze klanten dat de aan Dataplace uitbestede processen in goede handen zijn.”

Bron: Dataplace.eu

Tags

Over Conclude

Conclude Accountants is een internationaal accountantskantoor dat zich richt op outsourcing assurance zoals ISAE 3402|SOC 1 en ISAE 3000|SOC 2. Wij volgen continue de laatste technologische trends en ontwikkelingen om de beste dienstverlening te bieden aan opdrachtgevers.